Wat kost een testament voor twee personen?

  • 28 maart 2023
  • Testament

Het opmaken van een testament is een verstandige stap om te nemen. Hiermee kun je vastleggen wat er met jouw vermogen en bezit gebeurt na jouw overlijden. Het is echter ook erg verstandig om een levenstestament op te stellen. In jouw levenstestament leg je namelijk vast wie jouw belangen mag behartigen als je daar zelf niet meer toe is staat bent. Dit is voor jezelf erg handig, maar ook voor jouw naasten. Je kunt een testament voor jezelf opstellen, maar ook voor twee personen. Wat kost een testament voor twee personen is een vraag die ons vaak gesteld wordt. In dit artikel krijg je er antwoord op.

Wat kost een testament voor twee personen gemiddeld?

De gemiddelde prijs voor een testament voor twee personen (2 aktes) ligt tussen €600 en €1200. Het gaat in dit geval om twee testamenten of twee levenstestamenten. Het zijn twee aparte documenten, deze moeten daarom los van elkaar opgesteld worden.

Wat zijn de kosten bij Thuisnotaris.nl?

De kosten voor één testament voor één persoon bij Thuisnotaris zijn €245. Wil je twee testamenten opstellen dan betaal je € 490,- Om kosten, tijd en energie te besparen zou je echter beter kunnen kiezen om ook direct een levenstestament op te stellen. De kosten hiervoor zijn €245,-. Wil je beide een levenstestament opstellen, dan betaal je € 490,- 2 testament en 2 levenstestament zijn bij thuisnotaris altijd 980,- daarbij ontvang je uitgebreide dienstverlening.

Zo helpen wij je bij het online opstellen van je testament, kan je eenvoudig lokaal jouw testament tekenen, heb je een persoonlijk controlegesprek en profiteer je van nog veel meer voordelen.

De andere voordelen van Thuisnotaris.nl

Veel mensen vinden een levenstestament niet zo belangrijk. Niets is echter minder waar, een levenstestament opstellen kan een hoop ellende schelen voor jezelf en je naasten. Een ander voordeel dat wij bieden is dat wij een vaste prijs rekenen, geen vanaf prijs zoals veel andere aanbieders. Deze partijen laten je bovendien meteen betalen. Wij vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je daadwerkelijk besluit een testament te laten opmaken. Bij ons vind je dan ook geen kleine lettertjes of extra kosten voor bijvoorbeeld extra clausules.

De kosten van een testament op maat verschilt veel per notaris en situatie. Er zijn aanbieders die gebruik maken van de kleine lettertjes. Dit kan negatieve gevolgen voor jou hebben, zoals extra kosten of uitsluitende clausules, bijvoorbeeld in geval van een samengesteld gezin.

Thuisnotaris.nl biedt het meest uitgebreide maatwerk testament tegen een vaste lage prijs. Dit is inclusief passeren van de akte bij de notaris. Wij kunnen deze scherpe prijs rekenen, omdat jij zelf een stukje van het werk overneemt. Bovendien hebben wij het opstellen van een testament goed geautomatiseerd. Iedereen kan het daarom zelf doen. We hebben daarnaast een nauwe samenwerking met notariskantoren, hierdoor kun je op veel plekken om de akte te ondertekenen.

Testament voor twee personen vastleggen bij Thuisnotaris.nl

Wil je een testament en een levenstestament voor twee personen vastleggen? Kies dan voor Thuisnotaris! Bij ons kun je helemaal zelf een uitgebreid en passend testament en levensttestament opstellen. Wij bieden drie verschillende opties op onze website: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket.

Bezoek nu onze website en stel jouw eigen testament samen! Het is heel verstandig om te kiezen voor een testament en een levenstestament. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Delen via

Een maatwerk testament voor iedereen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale testament er uit ziet en bepaal later of en hoe je er verder wilt.

Doe het zelf

Per testament €245

Maak zelf je testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per testament €245
+
Eenmalig €99

Maak samen met een erfrechtspecialist je testament en teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Wij werken samen met Testamenttest.nl

Wij werken samen met TestamentTest.nl

Testamenttest is een onafhankelijke test om te bepalen of jij een testament en levenstestament nodig hebt. In de afgelopen jaren hebben ruim 80.000 mensen de test ingevuld. Het is gemaakt op basis van een aantal eenvoudige vragen om snel en eenvoudig meer duidelijkheid te krijgen over je eigen situatie. TestamentTest werkt samen met Goede Doelen Nederland (branche organisatie van goede doelen) en is een samenwerking tussen deskundige notarissen en fiscalisten. De teksten en adviezen worden regelmatig gecontroleerd en staan onder redactie van Mr Bart Lever.

Wil je geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen de TestamentTest op je eigen website plaatsen? klik hier voor meer informatie

Doe de TestamentTest