Wat kost een testament voor twee personen?

  • 28 maart 2023
  • Testament

Inleiding

Het opmaken van een testament is een verstandige stap om te nemen. Hiermee kun je vastleggen wat er met jouw vermogen en bezit gebeurt na jouw overlijden. Het is echter ook erg verstandig om een levenstestament op te stellen. In jouw levenstestament leg je namelijk vast wie jouw belangen mag behartigen als je daar zelf niet meer toe is staat bent. Dit is voor jezelf erg handig, maar ook voor jouw naasten. Je kunt een testament voor jezelf opstellen, maar ook voor twee personen. Wat kost een testament voor twee personen is een vraag die ons vaak gesteld wordt. In dit artikel krijg je er antwoord op.

Wat kost een testament voor twee personen gemiddeld?

De gemiddelde prijs voor een testament voor twee personen (2 aktes) ligt tussen €600 en €1200. Het gaat in dit geval om twee testamenten of twee levenstestamenten. Het zijn twee aparte documenten, deze moeten daarom los van elkaar opgesteld worden. De consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan en in de consumentengids van september 2023 een artikel over gepubliceerd. “gemiddeld waren onze panelleden €600,- euro kwijt voor zichzelf en de partner”.

Wat zijn de kosten bij Thuisnotaris.nl?

De kosten voor één testament voor één persoon bij Thuisnotaris zijn €245. Wil je twee testamenten opstellen dan betaal je € 490,- Om kosten, tijd en energie te besparen zou je echter beter kunnen kiezen om ook direct een levenstestament op te stellen. De kosten hiervoor zijn €245,-. Wil je beide een levenstestament opstellen, dan betaal je € 490,- 2 testament en 2 levenstestament zijn bij thuisnotaris altijd 980,- daarbij ontvang je uitgebreide dienstverlening en het scherpste tarief. Zo helpen wij je bij het online opstellen van je testament, kan je eenvoudig lokaal jouw testament tekenen, heb je een persoonlijk controlegesprek en profiteer je van nog veel meer voordelen.

Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris.nl

(“zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023)

“Zelf aan de slag met je testament. In het rijtje van digitale diensten is het opstellen van een testament niet meer weg te denken”.  Dit schreef de Consumentenbond over Thuisnotaris. Thuisnotaris.nl heeft als enige partij alleen ‘pluspunten’ in de voor- en nadelen. Ook is Thuisnotaris de enige online partij met een 30 minuten controle gesprek en biedt Thuisnotaris veel mogelijkheden (ook voor bijzondere klantsituaties).

Voor- en nadelen op een rij Thuisnotaris.nl

+ Overzichtelijke website met 30 minuten gesprek en chatfunctie

+ Geschikt voor bijzondere situaties, zoals samengesteld gezin of kind met beperking

+ Mogelijkheid om iemand te onterven

+ Veel mogelijkheden voor legaten, executeur en bewindvoering

+ Veel standaardclausules, zoals echtscheidingsclausule en rampenclausule

+ Maatwerk zonder meerprijs mogelijk

Nadelen:

– Geen

De andere voordelen van Thuisnotaris.nl

Veel mensen vinden een levenstestament niet zo belangrijk. Niets is echter minder waar, een levenstestament opstellen kan een hoop ellende schelen voor jezelf en je naasten. Een ander voordeel dat wij bieden is dat wij een vaste prijs rekenen, geen vanaf prijs zoals veel andere aanbieders. Deze partijen laten je bovendien meteen betalen. Wij vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je daadwerkelijk besluit een testament te laten opmaken. Bij ons vind je dan ook geen kleine lettertjes of extra kosten voor bijvoorbeeld extra clausules.

De kosten van een testament op maat verschilt veel per notaris en situatie. Er zijn aanbieders die gebruik maken van de kleine lettertjes. Dit kan negatieve gevolgen voor jou hebben, zoals extra kosten of uitsluitende clausules, bijvoorbeeld in geval van een samengesteld gezin.

Thuisnotaris.nl biedt het meest uitgebreide maatwerk testament tegen een vaste lage prijs. Dit is inclusief passeren van de akte bij de notaris. Wij kunnen deze scherpe prijs rekenen, omdat jij zelf een stukje van het werk overneemt. Bovendien hebben wij het opstellen van een testament goed geautomatiseerd. Iedereen kan het daarom zelf doen. We hebben daarnaast een nauwe samenwerking met notariskantoren, hierdoor kun je op veel plekken om de akte te ondertekenen.

Testament voor twee personen vastleggen bij Thuisnotaris.nl

Wil je een testament en een levenstestament voor twee personen vastleggen? Kies dan voor Thuisnotaris! Bij ons kun je helemaal zelf een uitgebreid en passend testament en levenstestament opstellen. Wij bieden drie verschillende opties op onze website: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket.

Bezoek nu onze website en stel jouw eigen testament samen! Het is heel verstandig om te kiezen voor een testament en een levenstestament. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Delen via

Online gemakkelijk en snel regelen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale samenlevingscontract of testament er uit ziet en bepaal later of je verder wilt.

Doe het zelf

Per akte €245

Maak zelf je samenlevingscontract of testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per akte €245
+
Eenmalig €99

Bespreek met een erfrechtspecialist je wensen en maak samen je testament, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Check je situatie met de TestamentTest

De TestamentTest geeft jou inzicht of je testament en/of levenstestament goed geregeld is. Op basis van een aantal vragen krijg je snel en eenvoudig meer duidelijkheid over je eigen situatie en mogelijkheden. Je ontvangt na het invullende van de test ook een persoonlijk verslag. Ruim 80.000 mensen hebben de test ingevuld!

Doe de TestamentTest