Kosten opstellen testament

  • 11 mei 2023

In dit artikel

Kosten testament opstellen

Het opstellen van een testament is voor velen een belangrijke stap in het leven, maar kan ook een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Een van de belangrijkste vragen die mensen hebben bij het opstellen van een testament is: hoeveel gaat het kosten? Thuisnotaris biedt de meest uitgebreide testamenten tegen de scherpste tarieven in de markt.

Wat zijn de kosten testament voor het laten opstellen bij een notaris?

Als je een testament wilt laten opstellen, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. De kosten testament voor het opstellen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen zijn de kosten bij de notaris echter aan de hoge kant. Zo hanteren sommige notarissen tarieven van €500,- tot wel €1000,- voor het opstellen van 1 testament. Ook de Consumentenbond zegt dit.  In de consumentengids (sept. 2023) is een artikel geschreven over de kosten testament van het opstellen “gemiddeld waren onze panelleden €600,- euro kwijt voor zichzelf en de partner”. Gelukkig is er ook een betaalbare optie beschikbaar, namelijk Thuisnotaris.

Thuisnotaris is een online platform waar je zelf een testament kunt opstellen of met behulp van een erfrechtspecialist. Bij Thuisnotaris worden de meest uitgebreide testamenten aangeboden tegen de scherpste tarieven op de markt. De kosten testament blijven hiermee laag. Bij Thuisnotaris betaal je slechts €275,- per akte, ongeacht het type testament. Bij het opstellen van meerdere testamenten gelden de volgende tarieven:

  • 2 aktes = €550,-
  • 3 aktes = €825,-
  • 4 aktes = €1100,-

De kosten voor het ondertekenen bij de notaris en het persoonlijke controlegesprek van 30 minuten zitten bij de prijs inbegrepen. Ook ontvang je een uitgebreid verslag. Hiermee biedt Thuisnotaris het meest uitgebreide maatwerk testament voor het scherpste tarief zonder kleine lettertjes of additionele kosten. Een testament online zelf samenstellen: Eenvoudiger, beter en goedkoper kan niet. De kosten testament zijn altijd laag!

Wat biedt Thuisnotaris.nl?

Bij Thuisnotaris regel je online je samenlevingscontract, testament en levenstestament tegen een vaste lage prijs. Je kunt in onze tool eenvoudig gratis zelf ontdekken hoe je testament er uit zou moeten zien. Wil je dit vervolgens rechtsgeldig maken? Dan biedt Thuisnotaris het meest uitgebreide testament tegen de scherpste prijs.

Onze werkwijze onderscheidt zich doordat we altijd een persoonlijk controle gesprek met je hebben om de kwaliteit te waarborgen. Na afloop van het gesprek ontvangt je een gespreksverslag in duidelijke en begrijpelijke taal.

Wil je liever een uitgebreid gesprek met een van onze experts? Dat kan ook. Kies dan voor een begeleidingsgesprek

 

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten goed geïnformeerd zijn voordat ze besluiten om een testament te laten opstellen. Daarom zijn er bij Thuisnotaris geen kleine lettertjes of additionele kosten voor bijvoorbeeld extra clausules of vanaf prijzen. Bovendien is Thuisnotaris een samenwerking met het grootste notariskantoor van Nederland en hebben we inmiddels ruim 30.000 klanten eerder geholpen aan een goed testament. Daarnaast hebben we belangrijke samenwerkingen met Goede Doelen Nederland, verschillende Goede Doelen en TestamentTest.nl.

Delen via

Online gemakkelijk en snel regelen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale samenlevingscontract of testament er uit ziet en bepaal later of je verder wilt.

Doe het zelf

Per akte €275

Maak zelf je samenlevingscontract of testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per akte €275
+
Eenmalig €99

Bespreek met een erfrechtspecialist je wensen en maak samen je testament, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Check je situatie met de TestamentTest

De TestamentTest geeft jou inzicht of je testament en/of levenstestament goed geregeld is. Op basis van een aantal vragen krijg je snel en eenvoudig meer duidelijkheid over je eigen situatie en mogelijkheden. Je ontvangt na het invullende van de test ook een persoonlijk verslag. Ruim 80.000 mensen hebben de test ingevuld!

Doe de TestamentTest