Wat is de prijs van een testament?

  • 6 februari 2023
  • Testament

Kosten van een testament

Wil jij een testament en/of levenstestament laten opmaken? Dit kun je bij een notaris doen. Het is echter bekend dat het best duur kan zijn om een notaris in te schakelen. De prijs van een testament kan daardoor aardig oplopen. Dit heeft te maken met feit dat een testament maatwerk is waar veel tijd in kan gaan zitten.

Het is daarom logisch dat je op zoek gaat naar een goedkoop testament. Je wensen laten vastleggen zou immers voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Bij Thuisnotaris kun je terecht voor het meest uitgebreide testament tegen een vaste lage prijs. Benieuwd hoe dat zit? Lees vooral even verder!

Wat is de gemiddelde prijs voor een testament?

Je kunt notarissen in twee verschillende typen onderscheiden: De reguliere notaris waar je op kantoor een afspraak maakt en de internetaanbieders waar je een testament online kunt aanvragen. Bij een reguliere notaris ligt de gemiddelde prijs van een testament tussen €400 en €550.

De prijzen bij online aanbieders ligt lager. Je kunt rekenen op een prijs vanaf €245,- Let wel: Deze online aanbieders hanteren een start tarief waar vaak kosten bij komen. Daarnaast maken ze vaak gebruik van kleine lettertjes in het testament, waardoor bepaalde situaties worden uitgesloten. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld een samengesteld gezin. Thuisnotaris hanteert een vaste prijs en doet niet aan kleine lettertjes!

Het meest uitgebreide testament van Nederland

De vaste lage prijs van een testament bij Thuisnotaris is €245. Hierdoor kan iedereen bij ons terecht voor het meest complete testament tegen een scherp tarief. Wij durven zelfs te zeggen dat wij de scherpste tarieven van Nederland hebben wanneer het aankomt op testamenten.

Thuisnotaris kan deze scherpe prijs rekenen, omdat jij voor een groot deel het testament zelf samenstelt. Het testament is daardoor geheel op jouw wensen aangepast. Een testament opstellen doe je eenvoudig via onze handige tool op de website. Je kunt bepaalde keuzes maken waardoor je vanzelf door het hele proces geleid wordt. Iedereen kan hierdoor zelf een testament online opstellen. Kom je er toch niet uit? Dan helpen wij je graag!

Wat zijn de voordelen van Thuisnotaris?

  • De aantrekkelijke prijs voor een testament bij Thuisnotaris €245. Daarnaast bieden wij nog meer aantrekkelijke voordelen:
  • Gratis oriënteren en ontdekken. Je zit nergens aan vast;
  • Eenvoudig zelf je testament opstellen;
  • Een gratis controlegesprek om na te gaan of alles goed is gegaan. Geen enkele andere aanbieder biedt deze service!
  • Begeleiding van een specialist is op elk moment mogelijk;
  • Je ontvangt een verslag in begrijpelijke taal;
  • Wij bieden maatwerk voor een scherpe prijs;
  • We hebben een nauwe samenwerking met notariskantoren. Daarom kun je het testament in heel Nederland laten tekenen.

Testament online regelen

Ben jij op zoek naar een testament? Bij Thuisnotaris kun je een testament eenvoudig opstellen, dit doe je voor het grootste deel helemaal zelf! Wij bieden je drie mogelijke pakketten aan: Ontdek, Doe-het-zelf en Laat je helpen.

Ons Ontdek pakket is geheel gratis. Hierin stel je jouw ideale testament geheel zelf samen, daarna kun je zien hoe het testament eruitziet. Later bepaal je of ermee verder wilt, je zit nergens aan vast!

Met het Doe-het-zelf pakket maak je goedkoop een testament online. Wij controleren het voor je, daarna teken je het bij een notaris in jouw buurt.

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van het testament? Kies dan voor het Laat je helpen pakket. Dit is vooral handig als je een erfrechtspecialist nodig hebt.

Bezoek nu onze website en regel een testament online! Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085 – 8000 102 of mailen naar info@thuisnotaris.nl.

Delen via

Een maatwerk testament voor iedereen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale testament er uit ziet en bepaal later of en hoe je er verder wilt.

Doe het zelf

Per testament €245

Maak zelf je testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per testament €245
+
Eenmalig €99

Maak samen met een erfrechtspecialist je testament en teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Wij werken samen met Testamenttest.nl

Wij werken samen met TestamentTest.nl

Testamenttest is een onafhankelijke test om te bepalen of jij een testament en levenstestament nodig hebt. In de afgelopen jaren hebben ruim 80.000 mensen de test ingevuld. Het is gemaakt op basis van een aantal eenvoudige vragen om snel en eenvoudig meer duidelijkheid te krijgen over je eigen situatie. TestamentTest werkt samen met Goede Doelen Nederland (branche organisatie van goede doelen) en is een samenwerking tussen deskundige notarissen en fiscalisten. De teksten en adviezen worden regelmatig gecontroleerd en staan onder redactie van Mr Bart Lever.

Doe de TestamentTest