Wat is de prijs van een testament?

  • 6 februari 2023
  • Testament

Prijs van een testament

Wil jij een testament en/of levenstestament laten opmaken? Dit kun je bij een notaris doen. Het is echter bekend dat het best duur kan zijn om een notaris in te schakelen. De prijs van een testament kan daardoor aardig oplopen. Dit heeft te maken met feit dat een testament maatwerk is waar veel tijd in kan gaan zitten.

Het is daarom logisch dat je op zoek gaat naar een goedkoop testament. Je wensen laten vastleggen zou immers voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Bij Thuisnotaris kun je terecht voor het meest uitgebreide testament tegen een vaste lage prijs. Benieuwd hoe dat zit? Lees vooral even verder!

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een testament?

Je kunt notarissen in twee verschillende typen onderscheiden: De reguliere notaris waar je op kantoor een afspraak maakt en de internetaanbieders waar je een testament online kunt aanvragen. Bij een reguliere notaris ligt de gemiddelde prijs van een testament tussen €400 en €550.

De prijzen bij online aanbieders ligt lager. Je kunt rekenen op een prijs vanaf €299,- Let wel: Deze online aanbieders hanteren een start tarief waar vaak kosten bij komen. Daarnaast maken ze vaak gebruik van kleine lettertjes in het testament, waardoor bepaalde situaties worden uitgesloten. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld een samengesteld gezin. Thuisnotaris hanteert een vaste prijs en doet niet aan kleine lettertjes!

 

Het meest uitgebreide testament van Nederland

De vaste lage prijs van een testament bij Thuisnotaris is €275. Hierdoor kan iedereen bij ons terecht voor het meest complete testament tegen een scherp tarief. Ook samengestelde gezinnen bijvoorbeeld. Wij durven zelfs te zeggen dat wij de scherpste tarieven van Nederland hebben wanneer het aankomt op testamenten.

Thuisnotaris kan deze scherpe prijs rekenen, omdat jij voor een groot deel het testament zelf samenstelt. Het testament is daardoor geheel op jouw wensen aangepast. Een testament opstellen doe je eenvoudig via onze handige tool op de website. Je kunt bepaalde keuzes maken waardoor je vanzelf door het hele proces geleid wordt. Iedereen kan hierdoor zelf een testament online opstellen. Kom je er toch niet uit? Dan helpen wij je graag!

Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris.nl

(“zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023)

“Zelf aan de slag met je testament. In het rijtje van digitale diensten is het opstellen van een testament niet meer weg te denken”.  Dit schreef de Consumentenbond over Thuisnotaris: Thuisnotaris.nl heeft als enige partij alleen ‘pluspunten’ in de voor- en nadelen. Ook is Thuisnotaris de enige online partij met een 30 minuten controle gesprek en biedt Thuisnotaris veel mogelijkheden (ook voor bijzondere klantsituaties). Met Thuisnotaris ben je het goedkoopste uit voor het opstellen van een testament.

Voor- en nadelen op een rij Thuisnotaris.nl

+ Overzichtelijke website met 30 minuten gesprek en chatfunctie
+ Geschikt voor bijzondere situaties, zoals samengesteld gezin of kind met beperking
+ Mogelijkheid om iemand te onterven
+ Veel mogelijkheden voor legaten, executeur en bewindvoering
+ Veel standaardclausules, zoals echtscheidingsclausule en rampenclausule
+ Maatwerk zonder meerprijs mogelijk
+ Nadelen: Geen

Testament online regelen

Ben jij op zoek naar een testament? Bij Thuisnotaris kun je een testament eenvoudig opstellen, dit doe je voor het grootste deel helemaal zelf! Wij bieden je drie mogelijke pakketten aan:

  • Ons Ontdek pakket is geheel gratis. Hierin stel je jouw ideale testament geheel zelf samen, daarna kun je zien hoe het testament eruitziet. Later bepaal je of ermee verder wilt, je zit nergens aan vast!
  • Met het Doe-het-zelf pakket maak je goedkoop een testament online. Wij controleren het voor je, daarna teken je het bij een notaris in jouw buurt.
  • Heb je hulp nodig bij het samenstellen van het testament? Kies dan voor het Laat je helpen pakket. Dit is vooral handig als je een erfrechtspecialist nodig hebt.

Bezoek nu onze website en regel een testament online! Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Delen via

Online gemakkelijk en snel regelen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale samenlevingscontract of testament er uit ziet en bepaal later of je verder wilt.

Doe het zelf

Per akte €275

Maak zelf je samenlevingscontract of testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per akte €275
+
Eenmalig €99

Bespreek met een erfrechtspecialist je wensen en maak samen je testament, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Check je situatie met de TestamentTest

De TestamentTest geeft jou inzicht of je testament en/of levenstestament goed geregeld is. Op basis van een aantal vragen krijg je snel en eenvoudig meer duidelijkheid over je eigen situatie en mogelijkheden. Je ontvangt na het invullende van de test ook een persoonlijk verslag. Ruim 80.000 mensen hebben de test ingevuld!

Doe de TestamentTest