Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris

  • 23 oktober 2023
  • Testament

Inleiding

Recent is er een nieuw artikel verschenen in de consumentenbond over online notarisdiensten. Thuisnotaris wordt hier met 3 andere partijen vergeleken. “Zelf aan de slag met je testament. In het rijtje van digitale diensten is het opstellen van een testament niet meer weg te denken”. In dit artikel vertellen we je alles over wat de consumentenbond zegt over Thuisnotaris.

 

Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris.nl

(“zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023)

In oktober 2023 is er een artikel verschenen in de geldgids van de Consumentenbond. Thuisnotaris wordt met 3 andere online notarisdiensten vergeleken. Thuisnotaris heeft als enige partij alleen ‘pluspunten’ in de voor-en nadelen. Ook is Thuisnotaris de enige partij met een 30 minuten persoonlijk controlegesprek en biedt Thuisnotaris veel mogelijkheden, ook voor bijzondere klantsituaties. Met Thuisnotaris ben je het goedkoopste uit om een testament op te stellen (€ 245,-).

 

Voor- en nadelen op een rij Thuisnotaris.nl volgens de Consumentenbond

+ Overzichtelijke website met 30 minuten gesprek en chatfunctie

+ Geschikt voor bijzondere situaties, zoals samengesteld gezin of kind met beperking

+ Mogelijkheid om iemand te onterven

+ Veel mogelijkheden voor legaten, executeur en bewindvoering

+ Veel standaardclausules, zoals echtscheidingsclausule en rampenclausule

+ Maatwerk zonder meerprijs mogelijk

 

Nadelen:

Geen

 

Thuisnotaris.nl: Persoonlijke begeleiding en het meest uitgebreide testament

De kosten van een passend (levens)testament verschilt per situatie en per aanbieder. Thuisnotaris.nl is de online notaris die samenlevingscontracten, testamenten en levenstestamenten aanbiedt tegen een vaste lage prijs. Thuisnotaris biedt maatwerk. Partners hoeven bijvoorbeeld bij Thuisnotaris geen gelijkluidende testamenten te maken en maken hun eigen individuele keuzes. Je betaalt € 245,- voor een testament of samenlevingscontract, wat nergens goedkoper of beter is. Dit is inclusief het gratis 30 minuten controlegesprek, ondertekenen bij de notaris en alle overige kosten. Er komen nooit extra kosten of toeslagen bij. Onze modellen gaan uit van een keuze testament/ flexibel testament. Lees hier de 10 voordelen van Thuisnotaris

Hoe dat kan? Omdat je zelf een stukje van het werk doet, wij het opstellen goed geautomatiseerd hebben en daarmee de meest uitgebreide aktes maken. Daarbij is er een nauwe samenwerking met notariskantoren in heel Nederland.

In tegenstelling tot andere aanbieders krijg je bij ons maatwerk. Partners hoeven dus geen gelijkluidend testament te maken en maken eigen individuele keuzes. Je kan bij ons ook terecht:

  • Als je een samengesteld gezin bent
  • Als je kinderen uit een eerder huwelijk hebt
  • Als je gehandicapte kinderen hebt
  • Als je kleinkinderen wilt toevoegen
  • Als je personen wilt uitsluiten en onterven
  • Als je onbeperkt andere personen wilt toevoegen
  • Als je onbeperkt goede doelen wilt toevoegen

 

Online eenvoudig regelen?

Via Thuisnotaris kunnen er, ten opzichte van andere online dienstverleners, aanmerkelijk meer bijzondere situaties goed geregeld worden (bijv. samengestelde gezinnen, kinderen met een beperking). Naast het opstellen van een samenlevingscontract, testament of levenstestament, kun je bij Thuisnotaris ook terecht voor het regelen van een Verklaring van Erfrecht en ondersteuning bij de afwikkeling van een nalatenschap. Thuisnotaris biedt drie verschillende pakketten: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op via de live chat of via de email.

 

Delen via

Online gemakkelijk en snel regelen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale samenlevingscontract of testament er uit ziet en bepaal later of je verder wilt.

Doe het zelf

Per akte €245

Maak zelf je samenlevingscontract of testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per akte €245
+
Eenmalig €99

Bespreek met een erfrechtspecialist je wensen en maak samen je testament, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Check je situatie met de TestamentTest

De TestamentTest geeft jou inzicht of je testament en/of levenstestament goed geregeld is. Op basis van een aantal vragen krijg je snel en eenvoudig meer duidelijkheid over je eigen situatie en mogelijkheden. Je ontvangt na het invullende van de test ook een persoonlijk verslag. Ruim 80.000 mensen hebben de test ingevuld!

Doe de TestamentTest