Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris

 • 23 oktober 2023
 • Testament

Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris.nl

Recent is er een nieuw artikel verschenen in de consumentenbond over online notarisdiensten. Hoe werkt het afsluiten en hoe standaard is zo’n online testament? De Consumentenbond nam de proef op de som. Dit zegt de consumentenbond over Thuisnotaris en online notarisdiensten.

Thuisnotaris wordt met 3 andere online notarisdiensten vergeleken. In dit artikel vertellen we je alles over wat de consumentenbond zegt over Thuisnotaris. (“zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023)

Thuisnotaris heeft als enige partij alleen ‘pluspunten’ in de voor-en nadelen. Thuisnotaris biedt een persoonlijk gesprek van 30 minuten en veel opties, zelfs voor speciale klantsituaties.

Wat opviel is dat dat de werkwijze voor online partijen redelijk overeenkomen. De programma’s nemen je stap voor stap mee in het proces.

Je begint met vragen over je situatie. Je krijgt een melding als een online testament niet geschikt is voor jou. Al geldt dit niet voor Thuisnotaris. Hier kun je voor veel meer klantsituaties een testament maken.

Met Thuisnotaris ben je het goedkoopste uit om een testament op te stellen. In alle gevallen is de laatste stap een fysieke afspraak bij de notaris. Stel je het testament online op, doen hoef je maar 1 keer naar de notaris.

Wat zijn volgens De Consumentenbond de voor- en nadelen van Thuisnotaris?

+ Overzichtelijke website met 30 minuten gesprek en chatfunctie
+ Geschikt voor bijzondere situaties, zoals samengesteld gezin of kind met beperking
+ Mogelijkheid om iemand te onterven
+ Veel mogelijkheden voor legaten, executeur en bewindvoering
+ Veel standaardclausules, zoals echtscheidingsclausule en rampenclausule
+ Maatwerk zonder meerprijs mogelijk
+ Nadelen: Geen

De Consumentenbond ziet daarnaast nog belangrijke verschillen:

De programma’s van de verschillende online notarisdiensten nemen je stap voor stap mee in het proces. Het begint met vragen over jouw situatie.

Je krijgt een melding als jouw situatie niet geschikt is voor hun online testament. Al geldt dit niet voor Thuisnotaris. Hier kun je altijd een testament opmaken.

Bij Thuisnotaris kun je kiezen voor geen beloning. Je kunt ook kiezen voor een vast bedrag of uurtarief bij het opnemen van een executeur.

Vanuit Thuisnotaris belt een erfrechtplanner jou om te controleren of je de juiste keuzes hebt gemaakt. Dit gesprek duurt 30 minuten. Daarna ontvang je een concept

Thuisnotaris.nl: De online notaris met persoonlijke begeleiding

De kosten van een passend (levens)testament verschilt per situatie en per aanbieder. Thuisnotaris.nl biedt online notarisdiensten aan voor samenleven, testamenten en testament bij leven tegen een vaste lage prijs.

Thuisnotaris gelooft erin dat iedereen baat heeft bij een goed testament en levenstestament. Wij zien dat dit voor mensen belangrijk is maar niet urgent. We merken daarbij dat het moeilijk is om een testament op te stellen vanwege hoge drempels. De prijs is te hoog, het is ingewikkelde materie en de notarissen zijn niet laagdrempelig benaderbaar.

Door dit soort dienstverlening goed te programmeren kunnen drempels worden verlaagd en wordt de kwaliteit verbeterd. Daarbij geloven wij in het combineren van een optimale online klantreis met persoonlijk contact. Op deze manier worden testamenten betaalbaar en bereikbaar voor een veel grotere groep mensen.

Thuisnotaris biedt maatwerk. Onze modellen gaan uit van een keuze testament/ flexibel testament. Partners hoeven bijvoorbeeld bij Thuisnotaris geen gelijkluidende testamenten te maken en maken hun eigen keuzes.

Je betaalt voor een testament of overeenkomst samenleven een vast bedrag, wat nergens goedkoper of beter is. Dit is inclusief het gratis 30 minuten controlegesprek, ondertekenen bij de notaris en alle overige kosten. Er komen nooit extra kosten of toeslagen bij. Lees hier de 10 voordelen van Thuisnotaris

 

Hoe dat kan? Jij helpt ons. Je vult het zelf in en wij hebben het opstellen van aktes goed kunnen programmeren. Hierdoor maken we zeer uitgebreide documenten.

Daarbij is er een nauwe samenwerking met notarissen in heel Nederland. Je kan bij ons ook terecht:

 • Als je een samengesteld gezin bent
 • Als je kinderen uit een eerder huwelijk hebt
 • Als je gehandicapte kinderen hebt
 • Als je kleinkinderen wilt toevoegen
 • Als je personen wilt uitsluiten en onterven
 • Als je onbeperkt andere personen wilt toevoegen
 • Als je onbeperkt goede doelen wilt toevoegen

Bij de online notaris het eenvoudig regelen?

Thuisnotaris heeft drie pakketten: Ontdek, doe-het-zelf en laat je helpen pakket. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op via de live chat of via de email.

Tot slot heeft Thuisnotaris iets unieks: Een gratis persoonlijk testament verslag van 20 A4’tjes. Thuisnotaris biedt klanten de optie om gratis hun persoonlijk testament te downloaden, ongeveer 20 pagina’s lang.

 • Je kunt dit verslag lezen en bespreken met je partner/familie voordat je definitief een aanvraag gaat indienen.
 • Twijfel je over iets of wil je iets aanpassen? In het persoonlijk controlegesprek bespreken we dit en passen we alles definitief aan

Hiermee brengt Thuisnotaris de drempel omlaag. Je kunt het vanuit huis te regelen. In kleine stapjes en duidelijke uitleg wordt je geholpen. Het hele proces voorafgaand aan ondertekenen is gratis. Je kunt ondertekenen door heel het land.

Wil je begeleiding? Ook dat is mogelijk tegen lage kosten. Laat je gegevens achter bij het laat je helpen pakket!

 

Delen via

Online gemakkelijk en snel regelen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale samenlevingscontract of testament er uit ziet en bepaal later of je verder wilt.

Doe het zelf

Per akte €275

Maak zelf je samenlevingscontract of testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per akte €275
+
Eenmalig €99

Bespreek met een erfrechtspecialist je wensen en maak samen je testament, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Check je situatie met de TestamentTest

De TestamentTest geeft jou inzicht of je testament en/of levenstestament goed geregeld is. Op basis van een aantal vragen krijg je snel en eenvoudig meer duidelijkheid over je eigen situatie en mogelijkheden. Je ontvangt na het invullende van de test ook een persoonlijk verslag. Ruim 80.000 mensen hebben de test ingevuld!

Doe de TestamentTest