Nieuwe zelfredzaamheid: Thuisarts.nl en Thuisnotaris.nl

  • 10 oktober 2023
  • Testament

Inleiding

In een wereld waarin technologie en internet een steeds grotere rol spelen, zien we een verschuiving in de manier waarop mensen toegang krijgen tot informatie en diensten. Een interessant voorbeeld hiervan is hoe de overheid mensen aanmoedigt om via Thuisarts.nl eerst je symptomen te checken voordat er naar 112 wordt gebeld. Dit zorgt voor een efficiëntere benutting van medische hulpbronnen. In dit artikel zullen we de benadering van de overheid uitleggen en hoe deze kan worden toegepast op een ander gebied, namelijk het opstellen van een testament via Thuisnotaris.nl.

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) dat mensen voorziet van betrouwbare medische informatie en advies. Het platform moedigt mensen aan om hun symptomen te controleren voordat ze onnodig gebruikmaken van spoedeisende medische hulp, zoals het bellen van het alarmnummer. Volgens Minister Kuipers kan een kwart van de mensen die 112 belt, zichzelf met Thuisarts.nl helpen. Door dus eerst zelf hun gezondheid te evalueren, kunnen mensen beter inschatten of ze directe medische aandacht nodig hebben of dat het probleem op een andere manier kan worden opgelost.

Zelfredzaamheid van complexe zaken

De overheid speelt hiermee een belangrijke rol bij het bevorderen van zelfredzaamheid en het verlichten van de druk op essentiële diensten, zoals ambulances en spoedeisende hulpafdelingen. Door burgers aan te moedigen om hun gezondheidsklachten zelf in te schatten en niet onmiddellijk naar spoedeisende medische hulp te grijpen, kunnen de medische voorzieningen efficiënter worden gebruikt. Dit helpt om de wachttijden te verminderen en ervoor te zorgen dat mensen met ernstige medische noodgevallen sneller geholpen kunnen worden.

Ook notariële producten online

Net zoals Thuisarts.nl mensen aanmoedigt om hun eigen gezondheid te beoordelen, biedt Thuisnotaris.nl een vergelijkbare benadering op het gebied van zelfredzaamheid. Dit innovatieve platform stelt mensen in staat om eenvoudig en rechtsgeldig hun eigen testament, levenstestament of samenlevingscontract op te stellen. Thuisnotaris geeft mensen de vrijheid om hun persoonlijke zaken te regelen op een toegankelijke en zelfstandige manier.

Betrouwbare partner op notariële diensten

Thuisnotaris biedt een uitgebreide dienstverlening op het gebied van testamenten, levenstestamenten, samenlevingscontracten, verklaring van erfrecht en ondersteuning bij de afwikkeling nalatenschap. Klanten kunnen zelf oriënteren en ontdekken welke opties het beste passen bij hun persoonlijke situatie. Ze kunnen ervoor kiezen om zelf het notariële product op te stellen of hulp te krijgen van een ervaren specialist. Het platform onderscheidt zich door het aanbieden van de meest uitgebreide mogelijkheden in de markt in combinatie met een vaste prijs per product.

Bij Thuisnotaris staan transparantie en klantvriendelijkheid centraal. Het platform hanteert de scherpste tarieven in de markt en biedt altijd een persoonlijk controlegesprek met de klant om de kwaliteit te waarborgen. Klanten ontvangen altijd een duidelijk gespreksverslag, waardoor er geen ruimte is voor misverstanden. Daarnaast kunnen klanten gratis korte vragen stellen, omdat Thuisnotaris het belangrijk vindt dat de klant goed geïnformeerd is voordat deze besluit een testament te laten opmaken. Thuisarts.nl en Thuisnotaris richten zich beide tot eenzelfde doelgroep; wanneer je je weg kan vinden op Thuisarts.nl, zal Thuisnotaris ook gemakkelijk te volgen zijn door de duidelijke uitleg.

Stimuleren zelfstandigheid

De overheid heeft met Thuisarts.nl dus een succesvolle aanpak gevonden om zelfredzaamheid te bevorderen en medische diensten efficiënter te gebruiken. Deze benadering kan ook worden toegepast op andere gebieden van dienstverlening, zoals het opstellen van een testament via Thuisnotaris. Het stimuleren van zelfstandigheid en het gebruik van toegankelijke online platforms biedt mensen meer controle over hun eigen leven en zaken. Zo evolueren we naar een samenleving waarin we meer verantwoordelijkheid kunnen nemen voor onze persoonlijke behoeften, met behulp van technologie als onze bondgenoot.

Net als bij Thuisarts.nl helpen we je bij Thuisnotaris.nl graag verder. We zijn telefonisch, per email en per live chat bereikbaar.

Dit zegt De Consumentenbond over online notarisdiensten

(“zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023)

“Zelf aan de slag met je testament. In het rijtje van digitale diensten is het opstellen van een testament niet meer weg te denken”. Thuisnotaris.nl heeft als enige partij alleen ‘pluspunten’ in de voor- en nadelen. Ook is Thuisnotaris de enige online partij met een 30 minuten controle gesprek en biedt Thuisnotaris veel mogelijkheden (ook voor bijzondere klantsituaties).

Voor- en nadelen op een rij Thuisnotaris.nl

+ Overzichtelijke website met 30 minuten gesprek en chatfunctie

+ Geschikt voor bijzondere situaties, zoals samengesteld gezin of kind met beperking

+ Mogelijkheid om iemand te onterven

+ Veel mogelijkheden voor legaten, executeur en bewindvoering

+ Veel standaardclausules, zoals echtscheidingsclausule en rampenclausule

+ Maatwerk zonder meerprijs mogelijk

Nadelen:

– Geen

Kijk voor meer informatie en de nieuwe manier van zelfredzaamheid op Thuisnotaris.nl

Delen via

Online gemakkelijk en snel regelen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale samenlevingscontract of testament er uit ziet en bepaal later of je verder wilt.

Doe het zelf

Per akte €245

Maak zelf je samenlevingscontract of testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per akte €245
+
Eenmalig €99

Bespreek met een erfrechtspecialist je wensen en maak samen je testament, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Check je situatie met de TestamentTest

De TestamentTest geeft jou inzicht of je testament en/of levenstestament goed geregeld is. Op basis van een aantal vragen krijg je snel en eenvoudig meer duidelijkheid over je eigen situatie en mogelijkheden. Je ontvangt na het invullende van de test ook een persoonlijk verslag. Ruim 80.000 mensen hebben de test ingevuld!

Doe de TestamentTest