Welke soorten testamenten bestaan er allemaal?

  • 25 april 2023
  • Testament

Inleiding

Wil je een testament laten opstellen? Dan zul je al snel merken dat er verschillende soorten testamenten bestaan. Een testament laten opstellen is heel persoonlijk en de inhoud is afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen van de betreffende persoon. In dit blog bespreken we de meest voorkomende testament soorten.

Verschillende soorten testamenten

Wil je een testament (laten) opstellen? Dan kun je dit heel gemakkelijk doen bij Thuisnotaris. Onderstaande testamenten zijn voorbeelden van de meest voorkomende testamenten.

 

Langstlevende testament

Wil je jouw partner goed verzorgd achterlaten na jouw overlijden? Wil je dat de kinderen geen aanspraak kunnen maken op de erfenis totdat ook jouw partner is overleden? Kies dan voor een langstlevende testament. Het is voor de kinderen dan niet mogelijk om hun erfdeel op te eisen zolang jouw partner nog in leven is.

Tweetrapstestament of opvullegaat

Met een tweetrapstestament of opvullegaat wordt een testament bedoeld waarmee de heffing van de erfbelasting wordt uitgesteld (geheel of gedeeltelijk) tot na het overlijden van de langstlevende. Wanneer de eerststervende partner overlijdt hoeft er dan geen erfbelasting betaald te worden.

Echtscheidingstestament

In een echtscheidingstestament worden specifieke regels opgenomen om ervoor te zorgen dat de ex partner op geen enkele manier aanspraak kan maken op de erfenis. De kinderen worden in dit testament tot de enige erfgenamen benoemd. Het is voor de ex partner dan ook niet mogelijk om een deel van de erfenis via de kinderen op te eisen. Als je dit niet laat vastleggen in een testament, dan kan het mogelijk zijn dat je ex partner in sommige situaties een deel van de erfenis in handen krijgt of hier zeggenschap over krijgt.

Testament opstellen bij Thuisnotaris

Wil je meer informatie over het opstellen van een testament of levenstestament? Je kunt dat geheel vrijblijvend contact opnemen met Thuisnotaris. Wil je liever direct zelf je testament opstellen? Je kunt dit heel gemakkelijk online regelen. Voor een vaste prijs van € 245 heb je al een testament.

Thuisnotaris werkt op een innovatieve en efficiënte manier. Wij bieden de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met jouw testament. Zo ben jij grotendeels de samensteller van het document. Nadat jij de stappen hebt doorlopen staat er een testament dat voldoet aan jouw wensen. Wij controleren de rechtsgeldigheid daarvan en kunnen advies geven. Wanneer wij beide tevreden zijn over het testament dat sturen we het naar een notaris bij jou in de buurt. Daar teken je het testament. Efficiënter en voordeliger kan niet.

Een testament of een levenstestament stel je gemakkelijk op bij Thuisnotaris. Je kunt je gratis oriënteren en zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jou zijn. Andere partijen laten je direct betalen; wij vinden het belangrijk dat je eerst goed geïnformeerd bent voordat je besluit om een testament op te laten maken. Bij ons vind je geen kleine lettertjes en verborgen clausules.

Wil je een testament of een levenstestament laten vastleggen? Kies dan voor Thuisnotaris! Bij ons kun je helemaal zelf een goedkoop levenstestament samenstellen. Wij bieden drie verschillende opties op onze website: Een ontdek pakket, het doe-het-zelf pakket en het laat je helpen pakket.

Bezoek nu onze website en stel jouw eigen testament samen! Het is heel verstandig om te kiezen voor een testament en een levenstestament. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Delen via

Een maatwerk testament voor iedereen!

Ontdek

Gratis

Ontdek hoe je ideale testament er uit ziet en bepaal later of en hoe je er verder wilt.

Doe het zelf

Per testament €245

Maak zelf je testament, laat ons het controleren, teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Laat je helpen

Per testament €245
+
Eenmalig €99

Maak samen met een erfrechtspecialist je testament en teken bij een notaris bij jou in de buurt.

Wij werken samen met Testamenttest.nl

Wij werken samen met TestamentTest.nl

Testamenttest is een onafhankelijke test om te bepalen of jij een testament en levenstestament nodig hebt. In de afgelopen jaren hebben ruim 80.000 mensen de test ingevuld. Het is gemaakt op basis van een aantal eenvoudige vragen om snel en eenvoudig meer duidelijkheid te krijgen over je eigen situatie. TestamentTest werkt samen met Goede Doelen Nederland (branche organisatie van goede doelen) en is een samenwerking tussen deskundige notarissen en fiscalisten. De teksten en adviezen worden regelmatig gecontroleerd en staan onder redactie van Mr Bart Lever.

Wil je geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen de TestamentTest op je eigen website plaatsen? klik hier voor meer informatie

Doe de TestamentTest