De missie van Thuisnotaris

De diensten van de notaris gemakkelijker maken.

Alles over

Onze missie

Je zaken goed geregeld hebben is voor iedereen belangrijk. Toch zijn een testament, levenstestament of samenlevingscontract voor veel mensen ingewikkeld.

Het is vaak onduidelijk waarom zo’n document belangrijk is. Er wordt vaak ingewikkelde taal gebruikt. Het is voor veel mensen een grote stap om een notaris te bellen. De prijzen zijn vaak niet duidelijk. En de hoge tarieven schrikken af.

Daarom stellen veel mensen het maken van een testament, levenstestament of samenlevingscontract uit. Terwijl er zoveel belangrijke zaken in geregeld kunnen worden.

Thuisnotaris wil de diensten van de notaris voor iedereen gemakkelijker maken. Wij maken het eenvoudiger, beter betaalbaar en begrijpbaar.

Dit vinden wij belangrijk

De kernwaarden van Thuisnotaris

In alles wat wij doen ligt de nadruk op zaken eenvoudiger, beter betaalbaar en begrijpbaar maken.

  • Eenvoudiger maken

    Wij proberen drempels weg te halen. Daarom kan je bij ons veel zaken gratis ontdekken, downloaden of lezen.

    Wij geloven in kleine stapjes. Verken eerst rustig wat je eigenlijk wilt en nodig hebt. Lees alles nog eens rustig na. En bepaal dan pas of je dit ook via ons wil regelen.

    Je hoeft bij ons maar 1x naar de notaris: om je document te ondertekenen. Er zijn geen aparte gesprekken voor kennismaking of intake nodig.

    Je hoeft alleen de vragenlijst in te vullen. Wij regelen de rest.

    Wij kunnen je ook helemaal begeleiden als je het toch nog te ingewikkeld vindt.

  • Beter betaalbaar maken

    We maken notarisdiensten beter betaalbaar. Dat kan omdat je al veel werk zelf doet. En jezelf al voorbereidt. Dat doe je automatisch door onze vragen te beantwoorden, het verslag te lezen en de filmpjes te bekijken. Dat scheelt de notaris veel werk. En daarom kunnen we alles beter betaalbaar voor je maken.

  • Begrijpbaar maken

    Het gaat bij de notaris vaak over ingewikkelde onderwerpen waar veel mensen liever niet mee bezig zijn.

    Wij proberen alles beter begrijpbaar te maken. Dat doen we door onze vragen goed uit te leggen. Door een goed leesbaar verslag beschikbaar te stellen. Door je allerlei hulpbronnen te bieden. Je kunt direct met ons chatten, op je gemak van alles lezen op de kennisbank of je helemaal laten begeleiden door een van onze specialisten.

  • Altijd persoonlijk contact

    Wij geloven dat je zelf heel veel online kunt. Maar dat het ook fijn is om nog even met een persoon te kunnen overleggen. Daarom is er bij ons altijd persoonlijk contact voordat je je documenten gaat tekenen. We lopen dan alles nog eens samen met je door en passen als dat nodig is nog zaken aan. We noemen dit het controlegesprek.

  • Zoveel mogelijk vanuit huis

    Wij snappen dat het fijn is als je je zaken gewoon vanuit huis kunt regelen. We proberen onze diensten zo te maken dat dat ook gewoon kan. Onze droom is dat je helemaal niet meer naar een van onze kantoren toe hoeft om iets te ondertekenen. Helaas houdt de wetgeving in Nederland ons nog tegen. In de tussentijd breiden we ons netwerk van kantoren snel uit.

Alles over

Ons platform

Thuisnotaris is een online platform dat notarisdiensten aanbiedt. En de weg naar de notaris makkelijker maakt.

We zijn zelf geen notaris maar werken intensief samen met een aantal notarissen door heel Nederland. Deze zijn allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Doordat je jezelf op ons platform goed voorbereidt kunnen we je, samen met onze notarissen, een lage prijs bieden.

 

 

Alles over

Samenwerking met notarissen

Zorgvuldigheid staat bij ons voorop. Als je bij ons een akte opstelt vindt er een dubbele controle plaats om te zorgen dat je niet met een akte eindigt die niet klopt of eigenlijk niet nodig was.

De eerste controle doen wij in ons controlegesprek. Het kan dus gebeuren dat we je niet online verder kunnen helpen. In dat geval verwijzen we je altijd door naar een notaris in de buurt.

Daarna gaat je dossier naar de notaris waar je gaat ondertekenen. De notaris controleert je aanvraag en akten ook nog een keer. Zo weet je zeker dat het goed geregeld is.

Dit zijn

De mensen achter Thuisnotaris

Thuisnotaris is opgericht door Marco Toes en Bas van Pelt. Onze organisatie bestaat uit een team van erfrechtspecialisten, juridisch medewerkers en een kandidaat-notaris. Daarnaast werken we nauw samen met een aantal notarissen door heel Nederland.

Dit vindt de Consumentenbond

De Consumentenbond geeft onze testament service veel pluspunten

Eind 2023 heeft de consumentenbond de testament service van verschillende online notarissen vergeleken. Thuisnotaris was de enige partij waarbij er alleen maar pluspunten werden genoemd.

Op de website van TestamentTest lees je een nog uitgebreidere vergelijking.

Tevreden klanten

Ervaringen met Thuisnotaris

Duidelijk, fijn om iemand even te spreken

Het beantwoorden van de vragen is goed te doen. Ik vond het telefonische gesprek heel fijn om te hebben. hierin werd alles rustig doorgesproken en konden ze mijn vragen beantwoorden.

Sybrand – Amsterdam

Uitstekend

Het digitale proces leidt je uitstekend door de testament problemen. Ook het telefonisch contact was adequaat en deskundig. In de afsluitende ronde kwamen de testamenten digitaal met een bijlage waarin zeer duidelijke uitleg van alle belangrijke punten werd gegeven. Ook de afronding was prima. Tot slot hebben wij de testamenten ondertekend bij notariskantoor Sterel in Amsterdam. Wij werden daar vriendelijk ontvangen en werden uitvoerig geïnformeerd door de heer Boerboom. Wij zijn zeer tevreden, het betrof 2 levens- en 2 gewone testamenten

Rier – Zaandam

Goed

Duidelijk, goed begeleidt en ter plekke ook nogmaals goed nagekeken, en gewijzigd zodat het testament precies zo is zoals wij het wilden. Notaris heeft het goed nagekeken en uitgelegd voor ons om fouten te voorkomen.

Cees – Bilthoven

vriendelijk, behulpzaam en vakkundig geholpen door Thuisnotaris

het hele proces van invullen vragen, gesprek met specialist, en opstellen akten liep uitstekend. Het gesprek werd door middel van een verslag teruggekoppeld, een opdrachtbevestiging gaf precies aan hoe wij de akten wilden hebben, en bij de documenten zit een duidelijke toelichting. De specialist was vriendelijk, behulpzaam en deskundig. Wij wilden achteraf nog wat veranderen, dat was geen probleem.

Steven – Lelystad

Strakke voorbereiding door goede uitleg en informatie

Online worden de begrippen goed uitgelegd. De ondersteuning telefonisch verloopt vlot. Documenten zijn online samengesteld en met 1 bezoek aan de notaris vastgelegd. Een zeer prettige manier van werken.

Bart – Veenendaal

Netjes,duidelijk en zorgvuldig

Uitgebreide uitleg telefonisch en online. Geduld met uitleggen van vragen. Helemaal goed, voor een goede prijs

KE Meulman – Voorburg

Vriendelijk en duidelijk

Na een beetje lastige start bij de Thuisnotaris, werd ik tijdens een eerste korte gesprek op het goede spoor gezet van testamenttool.nl. In de tool konnik makelijk mijn keuzes invullen. Na het invullen kreeg ik kon ik een telefonische controle afspraak regelen om de puntjes op de i te zetten. Dat was een duidelijk en prettig gesprek.

Wat verbeterd kan worden is het aantal onduidelijke mailtjes dat wordt verstuurd als je iets niet helemaal goed invult. Wees duidelijker dat je naar testamenttool.nl moet gaan om daar alles verder on te vullen.

Tanja – Alphen a/d Rijn

Goede akten voor een schappelijke prijs

Mijn echtgenote en ik hebben bij Thuisnotaris testamenten en levenstestamenten laten opstellen. Hiervoor ontvingen we vooraf uitgebreide informatie, waardoor het opstellen van die akten met telefonische hulp efficiënt verliep en tot goede resultaten leidde. De prijs/kwaliteitverhouding beoordelen we als zeer gunstig.

Flip – Pumerend

Zeer tevreden!

Samen met mijn ouders het testament via de website in elkaar “geklikt”. Duidelijke eenvoudige vragen met de juiste uitleg om ingewikkelde materie simpel te maken. Alles nog een keer doorgenomen met een adviseur om daarna te tekenen bij de notaris. Wij zijn zeer tevreden!

Erik – Amsterdam

Tevreden, vriendelijk, duidelijk

Zeer tevreden over het gehele proces om een testament te maken, bij vragen vriendelijk en duidelijk geholpen , en tegen een redelijk en in mijn ogen een nette prijs, helemaal top

Th van Kampen

Helder en duidelijke communicatie

In één woord GEWELDIG. Geen poespas. Helder en duidelijke communcatie. Alles wordt goed uitgelegd. Echt een aanrader!

Freddy – Emmen

Ik ben heel blij met de Thuisnotaris en het persoonlijke contact aan het eind!

Het was pittig om zelf mijn/ons testament en levenstestament op te stellen. Maar door stap voor stap de aanwijzingen op de site van de Thuisnotaris op te volgen kwam de zaak tot stand. Het invullen van de persoonsgegevens van alle betrokkenen zou m.i. gemakkelijker kunnen, nu moesten dezelfde gegevens meerdere keren worden ingevuld. Het was heel fijn om samen met een expert alles nog een keer door te spreken, zodat alle puntjes op de juiste i komen. Dit geeft rust.

Henny – Houten

Blij met de hulp

Super goede ervaring met Thuisnotaris. We twijfelden over wat we precies wilden en hebben toen een begeleidingsgesprek gehad. Hielp enorm!! Verrast over dat het allemaal zo soepel ging.

 

Marcel – Maassluis

Samenwerkingen

Met deze partners werken wij nauw samen

Toegift.nl

Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Misschien overweeg je dat ook wel. Hoe maak je jouw idealen onderdeel van je nalatenschap? Toegift inspireert en informeert je over de mogelijkheden en helpt je het bespreekbaar te maken met je naasten.

https://www.toegift.nl/

TestamentTest.nl

Wil je weten of een testament wat toevoegt in jouw situatie? Doe dan de gratis test die TestatementTest.nl heeft ontwikkeld.

Nabestaandenloket.nl

Na een overlijden moeten er veel zaken worden geregeld. NabestaandenLoket biedt een platform aan in uw eigen huisstijl om uw nabestaanden te voorzien van de juiste hulp en begeleiding.
  • Handleiding voor alle taken die geregeld moeten worden
  • Een duidelijk overzicht van alle zaken op één platform
  • Voortgang bijhouden en taken delegeren aan naasten

https://nabestaandenloket.nl/

My GoodBye

Een laatste wensen app. My Goodbye: één app voor alles wat je achterlaat!

My Goodbye is een innovatieve app die je helpt om je nalatenschap eenvoudig en gestructureerd vast te leggen. Het regelen van je laatste wensen kans een emotionele en soms overweldigende taak kan zijn. Daarom heeft My GoodBye een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld die je stap voor stap door het proces begeleidt, zodat je zeker weet dat niets over het hoofd wordt gezien.

https://www.mygoodbye.com/

Goede doelen

Met deze goede doelen werken wij samen

Maar je kunt in onze testamenten elk gewenst goed doel opnemen

Gratis verkennen

Start nu gratis met Thuisnotaris

Waarom nog langer wachten met je testament, levenstestament of samenlevingscontract?
Bij Thuisnotaris kan je alles in kleine stapjes gratis verkennen. Je hoeft het niet meteen af te ronden.