Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris

Dit zegt De Consumentenbond over Thuisnotaris.nl

De consumentenbond publiceert regelmatig artikelen over testamenten en de dienstverlening van notarissen.

De afgelopen periode zijn er twee interessante artikelen verschenen:

In dit artikel vertelt de consumentenbond over online notarisdiensten. Hierin wordt onder andere Thuisnotaris besproken. Wij krijgen alleen maar pluspunten in dit artikel in het lijstje met voordelen en nadelen.

  • “Aan tafel bij de notaris”, consumentengids, september 2023

In dit artikel gaat de consumentenbond in op de dienstverlening van traditionele notarissen. Hier wordt onder andere stilgestaan bij de grote prijsverschillen en het ingewikkelde taalgebruik van veel traditionele notarissen.

“Zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023

De consumentenbond beschrijft dat de werkwijze voor online partijen redelijk overeenkomen.

“De programma’s nemen je stap voor stap mee in het proces. Je begint met vragen over je situatie. Je krijgt een melding als een online testament niet geschikt is voor jou. Al geldt dit niet voor Thuisnotaris. Hier kun je voor veel meer klantsituaties een testament maken.”

Wat zijn volgens De Consumentenbond de voor- en nadelen van Thuisnotaris?

De consumentenbond omschrijft in het artikel de volgende voordelen en nadelen van Thuisnotaris.

“Voordelen:

+ Overzichtelijke website met 30 minuten gesprek en chatfunctie
+ Geschikt voor bijzondere situaties, zoals samengesteld gezin of kind met beperking
+ Mogelijkheid om iemand te onterven
+ Veel mogelijkheden voor legaten, executeur en bewindvoering
+ Veel standaardclausules, zoals echtscheidingsclausule en rampenclausule
+ Maatwerk zonder meerprijs mogelijk

Nadelen:

Geen”

Overige opvallende zaken

Dit zegt de consumentenbond over de executeur:

“Bij Thuisnotaris kun je kiezen voor geen beloning. Je kunt ook kiezen voor een vast bedrag of uurtarief bij het opnemen van een executeur.”

Over begeleiding:

“Vanuit Thuisnotaris belt een erfrechtplanner jou om te controleren of je de juiste keuzes hebt gemaakt. Dit gesprek duurt 30 minuten. Daarna ontvang je een concept”

Onze conclusie naar aanleiding van dit artikel

Wij maken een aantal zaken op uit dit artikel:

  • Thuisnotaris is de enige partij die alleen maar pluspunten krijgt
  • Bij Thuisnotaris krijg je als enige partij altijd een persoonlijk gesprek
  • Bij Thuisnotaris kan wel iedereen terecht

bron: Consumentenbond, “Zelf aan de slag met je testament”, geldgids, oktober 2023

 

 

“Aan tafel bij de notaris”, consumentengids, september 2023

In dit artikel doet de consumentenbond onderzoek naar traditionele notarissen. Een aantal opvallende quotes uit het onderzoek:

Over tarieven:

  • “De prijzen van testamenten lopen behoorlijk uiteen, zo blijkt. Het goedkoopste testament in ons onderzoek was €150 en het duurste €4.000
  • “Een andere mogelijkheid om goedkoper uit te zijn is het afsluiten van een testament via internet. De kosten liggen dan rond de €300 voor een testament.”

Wij rekenen als Thuisnotaris een tarief van €275 per testament. Daarmee bieden we de scherpste prijs in de markt.

Over de communicatie:

  • “Nadat je wensen bekend zijn bij de notaris, stelt die een concept-testament op. Dat kun je thuis op je gemak doorlezen. Al is dit voor de meeste panelleden geen gemakkelijke opgave. Zij geven aan dat het “Ondoenlijk is” of “Een hele kluif””

Bij Thuisnotaris kan je gratis een uitgebreid testamentverslag downloaden. Ook als je je testament niet via ons afsluit. Als je wel besluit om je testament via ons af te ronden krijg je bovendien altijd een gratis controle gesprek met een van onze experts. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en kan je altijd nog iets aanpassen.

Bron: Consumentenbond, “Aan tafel bij de notaris”, consumentengids, september 2023

 

Uitgebreide vergelijking op de website van Testamenttest.nl

Testamenttest.nl voerde naar aanleiding van het artikel van de consumentenbond nog een aanvullend onderzoek uit. In een handig overzicht werden de verschillen tussen de vier belangrijkste online notarissen op een rij gezet. Hier lees je de resultaten van dit onderzoek.

 

Thuisnotaris.nl: De online notaris met persoonlijke begeleiding

De kosten van een passend (levens)testament verschilt per situatie en per aanbieder. Thuisnotaris.nl biedt online notarisdiensten aan voor samenleven, testamenten en testament bij leven tegen een vaste lage prijs.

Thuisnotaris gelooft erin dat iedereen baat heeft bij een goed testament en levenstestament. Wij zien dat dit voor mensen belangrijk is maar niet urgent. We merken daarbij dat het moeilijk is om een testament op te stellen vanwege hoge drempels. De prijs is te hoog, het is ingewikkelde materie en de notarissen zijn niet laagdrempelig benaderbaar.

Door dit soort dienstverlening goed te programmeren kunnen drempels worden verlaagd en wordt de kwaliteit verbeterd. Daarbij geloven wij in het combineren van een optimale online klantreis met persoonlijk contact. Op deze manier worden testamenten betaalbaar en bereikbaar voor een veel grotere groep mensen.

Thuisnotaris biedt maatwerk. Onze modellen gaan uit van een keuze testament/ flexibel testament. Partners hoeven bijvoorbeeld bij Thuisnotaris geen gelijkluidende testamenten te maken en maken hun eigen keuzes.

Je betaalt voor een testament of overeenkomst samenleven een vast bedrag, wat nergens goedkoper of beter is. Dit is inclusief het gratis 30 minuten controlegesprek, ondertekenen bij de notaris en alle overige kosten. Er komen nooit extra kosten of toeslagen bij.

Eenvoudig je document regelen?

Bij Thuisnotaris regel je online je samenlevingscontract, testament en levenstestament tegen een vaste lage prijs. Je kunt in onze tool eenvoudig gratis zelf ontdekken hoe je testament er uit zou moeten zien. Wil je dit vervolgens rechtsgeldig maken? Dan biedt Thuisnotaris het meest uitgebreide testament tegen de scherpste prijs.

We hebben altijd een persoonlijk controle gesprek met je om de kwaliteit te waarborgen. Na afloop van het gesprek ontvang je een gespreksverslag in duidelijke en begrijpelijke taal.

Wil je liever een uitgebreid gesprek met een van onze experts? Dat kan ook. Kies dan voor een begeleidingsgesprek

Gratis verkennen

Maak eenvoudig je eigen document

Bij thuisnotaris kan je helemaal gratis je document samenstellen. Vul de online vragenlijst in en download gratis een goed leesbare samenvatting. Maak je document vervolgens rechtsgeldig tegen het scherpste tarief.